top of page

​    I Ur och Skur     Järvastaden

Kläder och utrustning

Kläder

​På en I Ur och Skur förskola krävs det tåliga och varma kläder då verksamheten till största del bedrivs utomhus. Barnen skall klara av att vara ute en längre tid utan att frysa eller bli blöta. Funktionella kläder i rätt storlek är viktigt för att barnen skall få en positiv känsla för utevistelsen. Fråga ledarna, vi har massor av erfarenhet.

 

Utrustning​ Vi följer Friluftsfrämjandets styrdokument för varje åldersgrupp där bla ryggsäcken är ett viktigt hjälpmede avlastar vikten från axlarna. Mellanmålsmatsäck tas därför med hemifrån när det är Skogsknopp. För Skogsknytte, Skogsmulle, Skrinna eller utflykt, ser vi gärna att lunchmatsäck tas med. Då det uppskattas av barnen att få mat hemifrån, de äter bättre och blir nöjdare. För den som inte önskar skicka med lunchmatsäck, finns det alltid mat från förskolan.

Sova ute ​ De minsta barnen sover ute vilket kräver att de bör ha bra sovkläder. En härlig fleeceoverall, mössa, vantar och sockor. Det finns ingen särskild temperatur som avgör – utan sunt förnuft råder. ​

 

 

 

            
bottom of page